Hádzaná: Na finále s P. Bystricou do prešovskej Tatran Handball arény zadarmo

12.05.2006 Celý región

Prešov 12. mája (TASR) – Po štvrtý raz v poradí odštartujú finálovú sériu o slovenský extraligový primát dve bašty mužskej hádzanej posledných rokov - ...
Prešov 12. mája (TASR) – Po štvrtý raz v poradí odštartujú finálovú sériu o slovenský extraligový primát dve bašty mužskej hádzanej posledných rokov - Tatran Prešov a MŠK Považská Bystrica. Boj o titul na tri víťazné stretnutia začína v sobotu o 18.00 v Tatran Handball aréne, pokračovať bude v rovnakom čase v nedeľu a na budúci víkend sa séria sťahuje na Považie.

Obhajcovia posledných dvoch majstrovských vavrínov vyhrali základnú časť i nadstavbovú časť, no majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar sa nechal počuť, za favorita duelu považuje tentoraz kolektív vicemajstra. Mecenáš prešovskej hádzanej sa zároveň rozhodol, že kto príde podporiť zeleno-bielych, nebude musieť za vstupenku zaplatiť ani korunu.
Aj toto gesto by malo pomôcť trénerovi Františkovi Šulcovi v zisku druhého majstrovského titulu na poste kormidelníka, po dlhých osemnástich rokoch. \"Naposledy to bolo ešte v roku 1988 v Košiciach, \" spomínal Šulc, ktorý vlani ešte stál na opačnej strane frontu a s Tatranom vtedy prehral 1:3. \"Považská Bystrica má vyvážené mužstvo s niekoľkými osobnosťami vo svojich radoch. V čom je lepšia a v čom sme lepší my, to ukážu samotné zápasy. Obidvom veľkým rivalom ide o veľa. Prešov má opäť tie najvyššie ambície, no to isté platí aj o vicemajstrovi. Som presvedčení o tom, že si diváci prídu na svoje, \" sľuboval atraktívne vyvrcholenie sezóny Šulc.
V tíme Šarišanov pôsobia traja hráči, všetko odchovanci, ktorí v minulosti obliekali dres MŠK – Róbert Kravčák, Radovan Pekár a Marek Gruca. Posledný z nich čaká už piate finále po sebe. Prvé, víťazné, v roku 2002, absolvoval na Považi (proti Sečovciam), ďalšie tri potom v Prešove. Zároveň je aj najväčším optimistom: \"Všetci sme odhodlaní súpera zdolať a byť tretíkrát po sebe najlepší na Slovensku. Predchádzajúce dva tituly sme vždy oslavovali na palubovke súpera a tak by to mohlo byť aj teraz. Čiže urobiť s nimi rýchly proces a vyhrať 3:0 na zápasy. \" Najskúsenejší hráč šarišského klubu Kravčák dodal: \"Myslím si, že to bude najnapínavejšia séria za posledné roky, ktorá bude možno trvať až päť stretnutí. Vicemajster si tentoraz trúfa viac než inokedy. Opäť do popredia vystúpi veľká rivalita a to nie len medzi hráčmi ale aj medzi trénermi. \"
Prostredie svojho súčasného súpera dôverne pozná aj Martin Lipták, ktorý Prešov pred pár rokmi vytiahol späť nielen do najvyššej súťaže, ale aj priamo medzi slovenskú špičku. \"Určite nás nečaká séria na tri zápasy, \" presviedčal a pokračoval: \"V našom tíme vládne veľká pohoda, menšie šrámy zo semifinále s Košicami sa už viacerým chalanom doliečili a tak nám nebude nikto chýbať. V príprave som sa už rozhodol nehrať žiadne stretnutia, aby som neriskoval zranenia. O náš útok nemám obavy, v základnej časti sme dali zo všetkých tímov najviac gólov a máme dosť kreatívnych hráčov, aby sa vedeli presadiť aj na postavenú obranu. Problém som videl v obrane, lebo sme dostávali dosť gólov a tak som najmä na túto stránku zameral zvyšok prípravy. Túžim po tom, aby sme sa vo finále navzájom nenapádali a hlavne, aby sme sa dobre bavili na palubovke i v hľadisku bavili. \"
Hrať sa nebude len o zlaté medaily, ale aj o slušné finančné prémie. Chmeliar prisľúbil svojmu kádru za tretie zlato v rade finančnú prémiu vo výške jedného milióna korún a hoci riaditeľ MŠK Dušan Tonkovič odmietol zverejniť výšku prémie pod Manínom jedným dychom ubezpečil: \"Určite bude o čo hrať a to ešte primátor mesta a generálny partner nepovedal hráčom posledné slovo. \"

Finále:
Tatran Prešov (1) - MŠK Považská Bystrica (2)
Vzájomné zápasy v sezóne 2005/06: 25:25 (v), 29:28, 29:27, 23:33 (v)
o bronz: 1. MHK Košice (3) - ŠKP Bratislava (4)
Vzájomné zápasy v sezóne 2005/06: 33:23 (v), 30:35, 34:31, 27:33 (v)

Termíny: 13. , 14. , 20. , prípadne 21. a 24. mája, prvé dva a prípadný piaty zápas sa hrajú na palubovkách lepšie umiestených tímov po nadstavbovej časti
 

Vyberte región